Westersingel

De Westersingel is een straat met statige panden langs een mooi ingerichte singel met bomen, groen en kunstwerken. Op de hoek met de bekende Witte de Withstraat, het hart van het uitgaanscentrum en deel van de culturele as, ligt Arminius. Daarnaast staat een prachtige kantoorvilla van Van Lanschot bankiers.

De spierwitte gevel, met geometrisch geplaatste ramen, is het perfecte canvas voor een spectaculaire video mapping. Vanaf 18 december word je iedere avond verrast door de betoverende beelden van Blauwe Uur, speciaal voor deze locatie samengesteld.

Typisch passend bij Rotterdam Verlicht!; licht waar je blij van wordt!

Blauwe Uur

Deze samenwerking tussen drie kunstenaars met een theaterachtergrond levert bijzondere audiovisuele belevingen op. Ze nemen de kijker mee naar een poëtische wereld. Hun werk is veel te zien op muziek- en theaterfestivals en wordt altijd speciaal voor de locatie gemaakt.

Voor meer informatie zie http://www.blauweuur.nl/info/

Lichtteksten

De lichten op de pleinen van Rotterdam Verlicht! lokken hartverwarmende reacties uit. In deze donkere tijden voelen mensen zich daadwerkelijk gesteund en wordt hun situatie een beetje verlicht.

Nu vragen we mensen om ook elkaar te steunen en hoop te bieden. Die lach op je gezicht is onmisbaar en onbetaalbaar veel waard. Dat hart onder de riem kan iedere Rotterdammer goed gebruiken.

Voor deze nieuwste uiting binnen Rotterdam Verlicht! kun je je eigen tekst indienen; van gedicht tot Valentijnsgroet, van wens tot verklaring. Maar niet alleen tekst is welkom; ook tekeningen worden omgezet in projecties!

De berichten die je niet persoonlijk mag gaan brengen krijgen zo een nieuwe plaats in de stad. Ook de oude én nieuwe stadsdichter doen mee! Dean Bowen en Anne Vegter verleenden hun toestemming om hun dichtregels te programmeren.

De teksten of tekeningen die worden ingeleverd zijn terug te zien op een van de plaatsen die deel uitmaken van Rotterdam Verlicht!:

  • Santos gebouw
  • Wijkpark Oude Westen
  • Paul Krugerstraat
  • SS Rotterdam
  • Erasmus Universiteit
  • Westersingel

Voor deelname met tekst of tekening kijk onder het kopje “Valentijnsdag”