Euromast

De Euromast is met zijn 185 meter de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. Het is al sinds 1960 een van de bekendste ikonen van Rotterdam. Door zijn vorm is de toren een herkenbaar vast punt in de steeds veranderende skyline van de stad. Als je Rotterdam bezoekt zonder het prachtige uitzicht vanaf de top van de Euromast te zien, over de stad en die immense haven, mis je iets heel bijzonders. Iedereen weet dat.

Sportsupport

Eerder dit jaar vroeg Rotterdam Sportsupport Mothership om een concept om Rotterdamse sportclubs (en hun leden en vrijwilligers) dit jaar eens extra in het zonnetje te zetten.  Mothership versierde in een razendsnelle guerilla-actie een serie standbeelden in de stad met de aanvoerdersband: heel Rotterdam steunt de sport. De aanvoerdersband is uiteraard groen-wit en meldt “Sterker door strijd”.

De band maakt onderdeel uit van ‘Omarm Rotterdam!’, een initiatief van Rotterdam Sportsupport. De band wordt uitgereikt aan Rotterdammers die zich inzetten voor diversiteit en inclusie. Ook kan de band door sportverenigingen worden aangevraagd.

Rotterdam Verlicht!

Tijdens Rotterdam Verlicht! prijkte de groen-witte aanvoerdersband met het hernieuwde stadswapen ‘Sterker door Strijd’ om dit typisch Rotterdamse ikoon, de Euromast. Het was bedoeld als hart onder de riem en dank aan iedereen die de sport in dit moeilijke jaar op de been hield; vrijwilligers, (top)sporters, sportaanbieders, sponsoren en alle samenwerkingspartners uit de stad. De projectie was te zien tot 13 januari 2021.

Dat de band in verlichte vorm onderdeel was van Rotterdam Verlicht! spreekt vanzelf. Want precies dát, een hart onder de riem, is het doel van het evenement.

Het uitlichten van de Euromast is mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.