De nieuwste verrassing van Rotterdam Verlicht! bestaat uit tekst. Als projectie of op een lichtkrant; op verschillende plekken in de stad word je bemoedigend toegesproken vanaf de muur. Een hart onder de riem voor alle passanten, voor alle Rotterdammers.

De eerste plek waar je kunt lezen wat je nodig hebt om deze tijd door te komen is de grote aan de zijkant van de ingang van het Wijkpark Oude Westen. Deze verborgen parel tussen West-Kruiskade, Gouvernestraat en Westersingel is een buurtpark met stedelijke allure. Het park sluit rond zonsondergang, maar de teksten zijn leesbaar vanaf de West-Kruiskade, tussen 17 en 23 uur.

De teksten die je hier ziet zijn van Erasmus, Bob Marley, Lucebert en Rotterdamse wereldburgers. De regels wisselen elkaar af, zodat je kunt blíjven lezen.

Af en toe komt er iets langs dat je al eerder in de stad hebt gezien, want de bekende regels die als neon op verschillende plekken elders te zien zijn kunnen ook hier opduiken.

En heel bijzonder is dat je hier binnenkort ook de eerste verrichtingen van de nieuwe Stadsdichter kunt zien.

Op 28 januari wordt bekend wie onze stad het komende jaar gaat verwoorden; op 29 januari wordt een eerste regel uitgelicht!