Ahoy

In het welbekende gebouw van AHOY, op Rotterdam-Zuid, vinden congressen en evenementen plaats die bekend zijn over de hele wereld, zoals het North Sea Jazz Festival dat ieder jaar weer geweldige wereldberoemde muzikanten laat horen. Pas geleden werd het nog gebruikt door Museum Boijmans van Beuningen dat er een ‘drive-through’ tentoonstelling organiseerde nu door Corona de deuren van het museum gesloten werden.

Op de voorkant van AHOY hangt een resuachtig scherm waar dagelijks een grote verscheidenheid aan boodschappen en aankondigingen op te vinden is. Sinds 18 december vind je daar ook echte street art!!

HIJS Lights

Rondom het Afrikaanderplein worden vaak evenementen georganiseerd. In september 2020 was dat het straatkunstfestival Pow!Wow!, georganiseerd door HIJS (hiphop in je smoel). Grote namen uit binnen- en buitenland werkten een week lang om de wijk van verrassende muurschilderingen te voorzien. De bewoners hebben het festival echt omarmd en zijn er trots op. Omdat Pow!Wow! zo’n groot succes was op Rotterdam-Zuid is HIJS gevraagd om ook voor dit project wat mooie programmering toe te voegen in de vorm van een selectie van street artists.

Iedere avond tussen 17.30 en 20.30 uur is er werk te zien van verschillende kunstenaars, gemonteerd in een ‘loop’. Er zijn twee verschillende programma’s, die elkaar om de dag afwisselen.
Op de even data in januari is loop A te zien, en op de oneven data in januari loop B.

Loop A: Rauwkost Collective, Xaviera Altena, DILK, Jelmer Konjo,
Xaviera Altena, Shin0kim, Thijs Lansbergen, DILK, Naamlooozz, Maaike
Canne, Xaviera Altena, Jelmer Noordeman, Mijke Coebergh, DILK, Eveline
Schram, Xaviera Altena, Mr. Adam Type, Nina Fernande, Phylos Donkertino

Loop B: Tuig Oma, Malu Bekker, Mr. June, Noortje Stortelder, Lara
Bruggeman, Studio Flamingo, Wes Broersen, Noortje Stortelder, Karin
Rianne Westendorp, Daan Botlek, Studio Flamingo, Andres Pinzon, Noortje
Stortelder, Kerim Sefa, Studio Flamingo.